نقشه ديجيتالي استان تهران تهيه شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) نقشه جامع ديجيتالي و پايگاه اطلاعاتي محوطه‌هاي باستاني استان تهران براي اولين بار به سفارش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان توسط موسسه باستان شناسي دانشگاه تهران تهيه شده است‌.

اين پايگاه که اطلاعات کامل تمامي محوطه‌هاي باستاني شناخته شده استان را به صورت ديجيتالي در اختيار پژوهشگران، مديران و علاقه‌مندان قرار مي دهد؛ با سه هدف اصلي مديريت منابع فرهنگي، اطلاع رساني به گردشگران و دسترسي راحت پژوهشگران و محققان باستان شناسي به منابع و داده‌هاي موجود انجام شده است.

مهمترين اين اطلاعات که نمايش آنها بر روي محيط وب است شامل اطلاعات پايه محوطه‌ها، نظير هويت، موقعيت طبيعي، موقعيت جغرافيايي و گاهنگاري است.

همچنين اطلاعات مديريتي در مورد وضعيت تخريب، وضعيت ثبت، اولويت پژوهشي، قابليت جذب گردشگر نيز در اين نقشه ديجيتالي گنجانده شده است.

در اين نقشه ديجيتالي سوابق پژوهشي، شواهد باستان شناسي و مآخذ و مدارک مربوط به هر محوطه همچنين تصويرها، فيلم‌ها، نقشه‌ها، کروکي‌ها و متون مهم مربوط به هر محوطه با تفکيک موضوعي قابل دسترسي است.

چنانچه کابران نياز به انجام تحليل‌هاي مکاني و جغرافيايي داشته باشند و يا بخواهند نتايج چند جستجوي مختلف با شرايط متفاوت را همزمان بر روي نقشه مشاهده کنند، مي‌توانند از پايگاه اطلاعات جغرافيايي محوطه‌هاي باستاني استان استفاده کنند.

پايگاه اطلاعات جغرافيايي محوطه‌هاي باستاني استان با استفاده از فن‌آوريهاي پيشرفته GIS امکان مشاهده محل دقيق هر محوطه بر روي تصوير ماهواره‌اي و بررسي وضعيت محوطه‌ها نسبت به ده‌ها لايه عارضه‌هاي جغرافيايي مانند جاده‌ها و رودها و نيز امکان اندازه گيري فاصله‌ها و انجام تحليل‌هاي مبتني بر فاصله را در اختيار قرار مي‌دهد.

خاطر نشان مي‌شود از طريق اين پايگاه مي توان مجموعه محوطه‌هاي حاصل از هر جستجو را يکباره بر روي گوگل ارت مشاهده کرد.

علاقه‌مندان براي استفاده از اين نقشه و پايگاه مي‌توانند به پايگاه اطلاعات جغرافيايي محوطه‌هاي باستاني استان تهران و سايت http://www.tchto-portal.ir سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي وگردشگري استان تهران و يا به سايت موسسه باستان شناسي http://archaeology.ut.ac.ir مراجعه کنند.
/120

انتهای پیام/

کد خبر 138704247